úvod
 
úvod         zoznam článkov         obrázky         vyhľadávanie         diakritika         o nás    
Amerika
Washington DC
Virginia
Massachusetts
New York City
New York State
Savannah
Odchod
Fakty o výlete

www.kamnapivo.sk



Príchod | Starý Dom | Boston | Cesta k moru | New Bedford | Oceán | Cesta späť  

Príchod k Dickovi do Massachusetts


post_fancy_ma
8 kb [61 kb]



Dick je Randyho dobrý kamarát. Zažil s ním veľa dobrodružstiev. Spoznali sa v Bostone, počas štúdia na univerzite. Neskôr chodili spolu po svete a navštívili mnohé exotické krajiny.  
V roku 1985 boli spolu aj u nás v Bratislave na návšteve. Dick si cenil pohostinnosť nášho otca a aj preto nás teraz rád uvítal. Zhodou okolností pochádzajú Dickovi starí predkovia z Maďarska.  
 
Ujo Randy nás odviezol do Baltimoru, na letisko BWI, odkiaľ nám letel spoj do mesta Manchester v štáte New Hampshire. To je najbližšie letisko k Dickovi. Let bol pokojný, z okien bolo vidieť diaľnicu z Washingtonu do Baltimoru, vinúcu sa ako stuhu krajinou. Len jeden raz, krátko po štarte, sa lietadlo prepadlo v malej turbulencii. Jedna tetka nám udivene povedala, že také niečo ešte nezažila. My si toho ešte užijeme...  
 
Na letisku v Manchestri sme Dicka nemali problém nájsť. Mal oblečené tričko s veľkým nápisom Digital-firmy, u ktorej pracoval. Má okolo 40 rokov, no vlasov už tak poskromnejšie a sú šedivé. No zato má stále dobrú náladu, je to veselý chlapík.  
Keď sme išli autom, nezabudol nás upozorniť na malý umelý hrboľ na vozovke, ktorý signalizoval, že sme práve prešli hranicou štátu Massachusetts.  
 
ma_fam-dick
5 kb [26 kb]


Dickova rodina

Vôkol cesty boli stromy, močiare a rybníky. Sem tam bolo vidieť nejaký dom. Pri jedom rybníku sme odbočili na štrkovú cestu a zastali pred jeho starobylým domom a zvítali sa s jeho rodinou.  
Dickova žena Joan bola nutričná radkyňa, a tak sme si pochutnali na vynikajúcej večeri. Pekná bola aj nejaká pesnička či veršovanka, v ktorej pred každým jedlom ďakovali deti Bohu za jedlo.  
Dick mal tri malé deti vo veku Randyho detí.  
 
Ako často inokedy, aj teraz sme hovorili o politike. Na pretrase boli v tomto období Clintonove výstrelky v Bielom dome s jeho praktikantkou Lewinskou, ktoré vyplávali na povrch. O deviatej prišla do televízie blesková správa, že onedlho bude hovoriť prezident. Krátko pred desiatou večer niekoľko televízii naraz vysielalo Billov prejav, kde sa ospravedlňuje americkému ľudu za to, čo spravil.  
Vyzeral pritom dosť namäkko.  



Virginia
predošlá kapitola
Starý Dom  >
Dickov dom - pamätník americkej histórie
     







                        mlaco.sk/usa98
© Marek & Matúš Laco