úvod
 
úvod         zoznam článkov         obrázky         vyhľadávanie         diakritika         o nás    
Amerika
Washington DC
Virginia
Massachusetts
New York City
New York State
Savannah
Odchod
Fakty o výlete

www.kamnapivo.sk



Letová štatistika | Ubytovanie | Veľké zaujímavosti | Čo sme si doniesli | Fotoaparát | Komunikácia s domovom | O cestopise | WTC 11.9.2001  

Ako vznikal tento cestopis


...dlho

Toto je úplne posledný článok nášho cestopisu.
Poskytuje pár informácií "zo zákulisia".

Na potrebe zrealizovania cestopisu sme sa s bratom zhodli už počas výletu. Prečo sme sa na to dali - o tom sa píše na úvodnej stránke. No, takže prečo ten časový odstup? Nuž, ako každú významnú vec, aj tento opis pobytu v Amerike sme si museli nechať poriadne prejsť hlavou. :-)
S písaním článkov sme začali v júni roku 2000.
Už krátko nato vznikol redakčný systém, teda kostra týchto stránok. Horšie to už išlo s článkami. S nimi sme sa zapotili viac, ako sme pôvodne predpokladali. Činností súvisiacich s tvorením cestopisu bolo neúrekom.
Potom sa začala škola... práca stála. Dátum dokončenia sa neustále odsúval ďalej. Veľa práce sa nakoniec spravilo počas leta 2001. Tu niekedy sa zrodil aj ten nápad s bannermi. Cestopis sme stihli šťastlivo dokončiť ku 14. septembru 2001, teda symbolicky presne 36 mesiacov po návrate z USA.




Pri pretváraní textov do formy html stránok nám výdatnú pomoc poskytoval skriptovací jazyk PHP. Len veľmi ťažko si vieme predstaviť tvorbu takto rozsiahleho projektu iba s použitím statických stránok. Ďakujem autorom PHP a tento skvelý nástroj odporúčam každému. Skutočne, s týmto to šlo skoro samo. Práca išla od ruky.
Stačí navštíviť stránku www.php.net a program si stiahnuť. Je úplne zadarmo! :-)


Treba pripomenúť, že písanie článkov bola veľmi náročná činnosť, ktorá v nejednom prípade neblaho ovplyvnila zdravie pisateľa. Matúš sa musel až príliš často dopovať liekmi, aby v písaní vydržal. Táto činnosť sa prejavila v nezávideniahodnej závislosti... O nič lepšie nedopadol ani Marek. Zo siahodlhého sedenia za počítačom sa u neho prejavili prvé príznaky ľahkej demencie.




Vidiac, že s chlapcami to už nie je čo bývalo, podali pomocnú ruku naši kamaráti
- jazykovedci Mišo a Kika. Prečítali si články a vychytali gramatické chyby, za čo sme im vďační. Kika mala na starosti väčšiu časť a okrem kontroly pridala aj pár vlastných postrehov, ktoré prinášame tu.



A nakoniec sa právne čistým spôsobom zbavujeme prípadných neblahých dôsledkov vyplývajúcich z publikovania tohto diela:

THERE IS NO WARRANTY FOR THE TRAVELOGUE, TO THE EXTENT PERMITTED BY APPLICABLE LAW. EXCEPT WHEN OTHERWISE STATED IN WRITING THE COPYRIGHT HOLDERS AND/OR OTHER PARTIES PROVIDE THE PRODUCT "AS IS" WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND, EITHER EXPRESSED OR IMPLIED, INCLUDING, BUT NOT LIMITED TO, THE IMPLIED WARRANTIES OF MERCHANTABILITY AND FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE. THE ENTIRE RISK AS TO THE QUALITY AND PERFORMANCE OF THE TRAVELOGUE IS WITH YOU. SHOULD THE TEXT PROVE DEFECTIVE, YOU ASSUME THE COST OF ALL NECESSARY SERVICING, REPAIR OR CORRECTION.

IN NO EVENT UNLESS REQUIRED BY APPLICABLE LAW OR AGREED TO IN WRITING WILL ANY COPYRIGHT HOLDER, OR ANY OTHER PARTY WHO MAY MODIFY AND/OR REDISTRIBUTE THE TEXT AS PERMITTED ABOVE, BE LIABLE TO YOU FOR DAMAGES, INCLUDING ANY GENERAL, SPECIAL, INCIDENTAL OR CONSEQUENTIAL DAMAGES ARISING OUT OF THE USE OR INABILITY TO USE THE TEXT (INCLUDING BUT NOT LIMITED TO LOSS OF DATA OR DATA BEING RENDERED INACCURATE OR LOSSES SUSTAINED BY YOU OR THIRD PARTIES OR A FAILURE OF THE USER TO OPERATE WITH ANY OTHER USERS), EVEN IF SUCH HOLDER OR OTHER PARTY HAS BEEN ADVISED OF THE POSSIBILITY OF SUCH DAMAGES.

You acknowledge that you have read this warning, understand it and agree to be bound by its terms as the complete and exclusive statement of the agreement between us, superseding any proposal or prior agreement, oral or written, and any other communications between us relating to the subject matter of this license.


reagan-podpis
1 kb

clinton-podpis
1 kb




<  Komunikácia s domovom
     Komunikácia s domovom: E-mail a IRC
WTC 11.9.2001  >
World Trade Center v troskách
     







                        mlaco.sk/usa98
© Marek & Matúš Laco